De gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé bracht gisterenmiddag een werkbezoek aan het hoofdkwartier van het landbouwtechnologiebedrijf Urban Crops in Beveren-Leie (Waregem). Urban Crops combineert de kennis van de West-Vlaamse teeltindustrie met de kennis van de internationaal gereputeerde West-Vlaamse machine-industrie om innovatieve landbouw oplossingen te ontwikkelen. Het bedrijf is hoofdzakelijk actief in regio’s waar het op heden moeilijk is om aan traditionele landbouw te doen of waar de systemen van Urban Crops complementair zijn met de traditionele landbouw.

Gisteren heeft het management van Urban Crops de gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, ontvangen samen met een delegatie van het schepencollege van de stad Waregem (de heer Rik Soens, de heer Pietro Iacopucci en mevrouw Maria Polfliet) voor een uitgebreid bezoek aan de labo’s, de pilootinstallatie en de burelen van Urban Crops. Tijdens dit bezoek  werden de verschillende technologieën en technieken toegelicht die Urban Crops hanteert voor zijn innovatieve oplossingen. Voor meerdere van deze technieken heeft het bedrijf internationale patentaanvragen lopen. Daarnaast werden in een open gesprek de verschillende uitdagingen besproken die Urban Crops als jong en ambitieus bedrijf heeft.

“Onmisbaar vormt onze roots in West-Vlaanderen een enorm voordeel ten opzichte van andere bedrijven die willen actief worden als machinebouwer in de wereld van verticale boerderijen in een gesloten omgeving”, zegt Maarten Vandecruys, oprichter en zaakvoerder van Urban Crops. “We zijn tevens heel vereerd dat onze knowhow in verschillende gezamenlijke kennisprojecten een hefboom creëert voor heel wat West-Vlaamse onderwijsinstellingen en bedrijven uit uiteenlopende sectoren.”

“Landbouw, machinebouw en voeding zijn sectoren met heel wat toonaangevende internationale bedrijven waarvan het kenniscentrum in onze provincie gevestigd is”, spreekt gouverneur Decaluwé. “Het doet me dan ook bijzonder veel deugd om te zien dat Urban Crops al deze competenties van West-Vlaanderen aanwendt om een leidende speler te worden als machinebouwer in de snel ontwikkelende internationale markt van indoor verticale landbouw.”

Urban Crops was tevens verheugd om te mogen aankondigen dat het zijn labo-infrastructuur grondig zal uitbreiden in de komende maanden. Zo komen er een achttal nieuwe groeilabo’s bij tegen de zomer van 2017 op de site in Beveren-Leie en dit in twee fases. Deze uitbreiding moet het mogelijk maken om bestaande plantgroeirecepten verder te optimaliseren, alsook om extra (speciale) gewassen te testen en te valideren. Verder zal de bijkomende labocapaciteit gebruikt worden om testen te doen met de eigen ontwikkelde infrastructuur, software en componenten, zoals bijvoorbeeld het eigen gamma van groei-ledlampen.


CONTACT

Voor meer informatie over dit persbericht, over Urban Crops of over de producten en services van Urban Crops kan u Maarten Vandecruys (zaakvoerder) of Brecht Stubbe (verkoopdirecteur) contacteren:

Maarten Vandecruys
maarten.vandecruys@urbancrops.be

Brecht Stubbe
b.stubbe@urbancrops.be

056 96 03 06
Grote Heerweg 67
8791 Beveren-Leie (Waregem)

www.urbancrops.be


In bijlage kan u volgende foto’s vinden:

  1. Foto rechts: Carl Decaluwé (gouverneur van de Provincie West-Vlaanderen) en Maarten Vandecruys (oprichter en managing director) in het labo van Urban Crops in Beveren-Leie.
  2. Foto midden: Het Urban Crops kernteam (Maarten Vandecruys en Brecht Stubbe, global sales director) met gouverneur Decaluwé en schepenen van de stad Waregem (Eric Soens, Pietro Iacopucci en Maria Polfliet) voor de PlantFactory bij Urban Crops in Beveren-Leie.
  3. Foto links: Een Urban Crops FarmPro container die wordt geleverd bij een klant in Berlijn.